• Cecile

Zoetwater aquaristic Venlo (NL)

Bijgewerkt: 26 jun 2020Tijdens mijn vakantie verblijf in Panningen, Hollands Limburg. Heb ik Zoetwater aquaristic in Venlo bezocht.


Zoetwater Aquaristic Venlo staat garant voor verkoop van zoetwater vissen, planten, aquarium toebehoren, aquariums enz,....


Dit alles kan je vinden aan een goed betaalbare prijs.
Mijn eerste indruk, toen ik de winkel binnenkwam was: ´Oei dat is hier klein’. Maar klein wilt niks zeggen en deze winkel bewijst het nog maar eens.


Mijn oog viel op een prachtige stelling met allerlei soorten vissen. De stellingen waren heel netjes onderhouden en de visjes zwommen in een echt ingericht aquarium. Dus niet zo een kale stelling zoals je bij de meeste aquarium winkels ziet. Ook was er geen alg te bespeuren.


Uiteindelijk bleek de winkel dan toch nog iets groter dan gedacht. Achteraan waren er nog 2 kamers ingericht met stellingen en aquariums.
In de winkel waren er 2 winkelbedienden aanwezig. Een heel sympathique jonge vrouw en een oudere heer. Waarschijnlijk de baas.


Ik was op zoek naar een stromingspomp. Ik kreeg uitgebreid uitleg over de Hydor Koralia third generation pump. De verkoper had een duidelijk Duits accent maar was toch redelijk goed verstaanbaar. De stromingspomp was juist in aanbieding en deze heb ik meegekregen met 50% korting.


Wat de vissen betreft, deze zagen er minstens even goed en verzorgt uit dan de stellingen. De meeste soorten vissen die ik gezien heb waren guppen, molly’s, maanvissen, ramirez, betta’s, veel kogelvissen, garnalen, corrydorassen, cychliden, discusvissen, kardinaal tetras, verschillende soorten slakken en kreeften, krabben,.....Er was zelfs een aquarium met piranha´s.


Bij zoetwater aquaristic heb je ook de mogelijkheid om een vis te ruilen. De voorwaarden zijn dat de ruilvis tussen de 3 en 10 cm moet zijn. Het spreekt voor zich dat de vis niet ziek mag zijn. Roofvissen, goudvissen en guppen zijn niet toegelaten. Voor cichliden moet je vooraf contact opnemen met de winkel.


Mijn zoon was volledig weg van de krabben. De winkelbaas is dan ook zo vriendelijk geweest om de krabben te voeren tijdens ons aanwezigheid.


Je kan hier ook verschillende soorten L nummers vinden. Sommige L nummers hadden zelfs een waarde van 180 euro!
De winkel mag klein zijn maar wat de producten betreft hebben ze daar ook alles wat je nodig hebt. Verschillende merken die ik gezien heb zijn Eheim, Sera, Oase, juwel, Easy Life, Manaus....


Een groot voordeel van Zoetwater aquaristic is dat hij 7/7 dagen open is!


Maandag: 16:00-19u30

Dinsdag t.e.m Vrijdag: 10:00 tot 13:00 en 15:00 tot 19u30

Zaterdag en zondag: 10:00-17:00

Mijn eerste indruk van deze winkel was dat hij klein was, maar uiteindelijk moet ik toegeven dat deze winkel wel degelijk alles te bieden heeft die een aquariaan nodig heeft. Prachtige vissen, heel mooie onderhouden bakken, een goed service en al wat je moet hebben aan accessoires enz,....Ik raad deze winkel zeker aan. Klein maar fijn!Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.

35 keer bekeken0 reacties
  • Black Pinterest Icon

Privacy en cookiebeleid.

©2019 by Aquariumleven. Proudly created with Wix.com.