• Cecile

Paracheirodon Axelrodi of Kardinaal tetra

Bijgewerkt op: 26 jun. 2020


paracheirodon Axelrodi - Kardinaal tetra
paracheirodon Axelrodi - Kardinaal tetra

Herkomst: Zuid-Amerika

Vis grote: 5 cm

Watertemperatuur: 23-27°

PH: 6,5 - 7

GH: 5-8°

Bakmaat: min 100 cm
Inrichting: Voor een optimale kleurweergave van de kardinalen wordt er aangeraden om de lichten te dimmen. Zorg voor een goed beplante bak als beschutting.


Voeding: In het wild zijn het vooral vlees eters maar je kan ze makkelijk laten wennen aan droogvoer. Af en toe eens diepvries voer of levend voer wordt heel erg op prijs gesteld.


Ziektes: De kardinaal tetra is erg gevoelig voor wit stip. Zorg dat er weinig waterwaarden schommelingen zijn en beperk stress in u aquarium. Gebruik altijd de druppelmethode om de vissen over te zetten naar u aquarium zodat ze rustig de tijd hebben om te wennen aan hun nieuw omgeving.


Behandeling:

Natuurlijke manier: Verhoog stilletjes aan de temperatuur tot 30° gedurende 14 dagen. In een beginstadium kan ook het toevoegen van zout een oplossing zijn. 4g per liter aquarium water.


Opgelet: Als je zeoliet gebruikt in u filter dan moet je deze uitnemen vooraleer je zout toevoegd aan u aquarium. Zeoliet slaat afvalstoffen op maar in contact met zout worden alle opgenomen afvalstoffen terug losgelaten met als gevolg een heel grote nitrietpiek.


Chemische manier: Producten op basis van Malachiet groen en methyleen blauw zoals: Esha exit, Sera costapuur, Colombo Femsee, Jbl Punktol, Manaus Manacil, Sera protazol, Sera phyto med Protazid


Lees aandachtig de bijsluiter en maak elke kuur af!


Waterlaag: Bodem-Midden


Hoeveel vissen?: School, min 8


Geslachtsonderscheid: Heel moeilijk. Vrouwen zouden een ronder buik hebben en zijn iets groter dan de mannen


Karakter: Vredelievend


Levensverwachting: 5-10 jaar


Kweek: Heel moeilijk. Vissen die verkocht worden komen bijna allemaal vanuit het wild.


Weetjes:


Kardinalen zijn geen neon tetras. Deze 2 worden dikwijls met elkaar verward. De kardinaal tetra heeft een doorlopende rode streep van hoofd tot staartvin. De neon tetra heeft een onderbroken rode streep op zijn buik. Deze loopt niet door naar het hoofd.


Moeilijkheidsgraad: BeginnerKardinaal tetra - Neon tetra
Bovenste vis: Kardinaal tetra - onderste vis: Neon tetra

Kardinalen zijn prachtig als ze in een heel grote groep gehouden worden. Op die manier vertonen ze ook hun meest natuurlijk gedrag.
Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.

185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven