• Cecile

Corydoras Trilineatus

Bijgewerkt op: 26 jun. 2020


Herkomst: Zuid-Amerika


Vis grote: 4 a 5 cm


Watertemperatuur: 23 a 26 graden.


PH: 6 - 7,5


GH: 5 - 8


Bakmaat: 60 cm


Inrichting: Corydorassen houden van een zachte zandbodem of afgerond grind. Met hun baarddraden gaan ze op zoek achter voedsel. Te scherp grind kan die baarddraden beschadigen waardoor ze moeilijkheden kunnen krijgen om te eten.op deze afbeelding zie je 3 corydoras triliniatus


Zorg voor een goed beplante bak zodat er voldoende schuilplaatsen zijn. De corydoras Trilineatus zijn eerder schuwe visjes die snel tussen de planten zullen wegduiken wanneer er beweging is rond het aquarium.


Voeding: Alles wat op de bodem terecht komt. Korrels, voertabletten,... Ze hebben ook heel graag wormachtig diepvriesvoer zoals rode muggenlarven en tubifex. Dit voer zakt naar de bodem.


Ziektes: Corydoras soorten zijn het meest vatbaar voor schimmels, infecties en stress.


Waterlaag: Bodem


Hoeveel vissen?: Minimum 6


Geslachtsonderscheid: Geslachtsonderscheid is lastig te zien. Meestal zijn de vrouwtjes wat groter en hebben een vollere buik.


Karakter: Vredelievend visje die de hele tijd de bodem afgraast. Soms schieten ze naar het water oppervlakte. Dit is normaal gedrag. Andere vissen laten ze met rust.


Levensverwachting: Gemiddeld 4 jaar


Kweek: De kweek is vrij simpel. Corydorassen houden van waterwissels met wat kouder water. Dan gaan ze eitjes afzetten op glas of bladeren. Na 3 tot 8 dagen komen de eitjes uit. De ouders eten hun eitjes op dus als je jongen wilt aan overhouden is het best de ouders apart te zetten. Jongen kan je groot brengen met artemia naupliën.


Weetjes: Corydorassen hebben giftige stekels in de rug en borstvinnnen. Dit is een verdedigingsmechanisme om te vermijden dat ze door grotere vissen opgegeten worden.


Sommigen kunnen ook een bepaald gifstof afgeven tijdens stress situaties. Daardoor mag je nooit corydorassen samen met andere vissen in dezelfde transportzak vervoeren.


De corydoras trilineatus wordt vaak verward met de corydoras julii.


De julii heeft een voornamelijk bolletjes patroon op zijn lichaam. De trilineatus heeft streepjes.


Moeilijkheidsgraad: beginner
Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.

271 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven