• Cecile

Ceratopteris thalictroides

Bijgewerkt op: 13 aug. 2020

Ceratopteris thalictroides kent enkele soorten die geschikt zijn voor het aquarium. Deze plant heeft grove vertakkingen als bladeren, en kan tevens ook drijvend gebruikt worden.


Deze plant is een weinig eisende plant met lichtgroene bladeren. Een zeer decoratieve plant, zeker wanneer hij voor of achter een groot bladerige plant staat.


De snelgroeiende varen kan in korte tijd zo hard groeien dat andere planten in de verdrukking kunnen komen. Daarom moet hij wel regelmatig gesnoeid worden.


Niet te diep in de grond plaatsen!

De frisgroene bladschermen zijn een aanwinst in het aquarium. Zeker in combinatie met een rode plant.


SPECIFICATIES


Familie: Ceratopteris Herkomst: Gehele Wereld Zone: Achtergrond >40cm Lichtbehoefte: Gemiddeld Verzorging: Makkelijk Hoogte: Min.: 40 - 60 cm Temperatuur: 24-28 graden Ph: 6-7

Mijn eigen ervaring met deze plant is goed. Ik gebruik ze zowel als bodemplant dan als drijfplant. Ik moet er wel bij zeggen dat de plant in de bodem lastiger is. Die wortelt zich niet zo goed waardoor de plant snel loskomt en gaat drijven. Ook heeft dit plant niet zo graag veel stroming. Ik heb alle moeite van de wereld om deze mooi te laten drijven door de stroming. Maar ik denk er iets op gevonden hebben aan de hand van luchtslangetjes. Ik moet nog wat experimenteren daarmee.

Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.

#Achtergrondplant #Azië #Ceratopteristhalictroides #Drijfplant

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven