• Cecile

Aquadream 60.

Bijgewerkt op: 27 jun. 2020

Dit is mijn eerste aquarium. Een 54l bak. Ik wou hem niet te groot kopen aangezien ik eerst nog wou zeker zijn dat dit hobby mij zou liggen of niet.

Afmetingen 60x30x40. Geleverd met warmte element, led verlichting en een intern biobox 2 filter.

Aquadream 60 van Aquatlantis
Aquadream 60 van Aquatlantis

Eerst wist ik niet goed hoe eraan te beginnen, maar na wat research werd het mij al snel duidelijk dat ik er een ‘aquascape’ wou van maken. Wat is dit? Dit is een mini onderwaterlandschap.


Hoe begin je eraan? Wel eerst moet je al weten wat voor scape je wil. Ik had zoiets in gedachten met rotsen. In de viswinkel ben ik Draken stenen (ohko dragonstone) tegen gekomen. Met die stenen kan je erg creatief te werk gaan dus heb ik ze meegenomen.


Op deze afbeelding zie je Ohko dragonstone of drakenstenen
Ohko dragonstone of drakenstenen

Ok, nu ik de stenen heb, kan ik beginnen aan mijn ‘hardscape’. Hum wat is dat? Dat is de aquarium inrichting enkel met de stenen en bodem. Dus zonder planten of vissen.

Wat er zeker niet mocht ontbreken aan mijn scape, was een baantje. Ik ben gek op baantjes. God weet waarom. Daardoor moest ik werken met verschillende bodems. Om te vermijden dat de bodems zouden mengen heb ik deze gescheiden met een dun plaatje plexiglas.☝️Tip: als je plexiglas verwarmd met een strijkijzer, dan kan je deze plooien in de vorm dat je wil. Eens deze afgekoeld is, en dat is snel, dan behoud hij zijn vorm ☝️


De plexiglas vast gemaakt met zuignapjes, zodat deze mooi blijft staan als de bodem gevuld word. Als bodem heb ik de pro soil gebruikt van Aquatic nature en voor het padje het garnalengrind van Dennerlee (Sunda wit).


Aquadream 60 van Aquatlantis
Aquadream 60 van Aquatlantis

☝️Tip: wil je diepte creeren in u aquarium? Plak dan een zwarte achtergrond op de achteruit ☝️


En nu de stenen. De stenen waren te groot voor in mijn aqua, dus heb ik deze aan de hand van een bijtel en een hamer bewerkt tot wanneer ik het gewenste resultaat had. Daarna goed spoelen wil je geen enorme stofwolk hebben bij het vullen met water. Het zelfde geld ook voor de bodem.Voila, dit is dus de hardscape.

Plantjes

En nu de plantjes. Aangezien ik daar een volledige leek in was, had ik dus een starter pakket besteld voor beginners.   In dat pakket waren 9 soorten plantjes. (Meer info over hen in de categorie planten).


Aquadream 60 van Aquatlantis

Ok, dit was mijn eerst probeersel, maar ik vond het nogal een jungle en heb dus nog het ene en het andere veranderd.


Aquadream 60 van Aquatlantis

Voila, dit vond ik al stukken beter. Maar een bak evolueert en na verloop van tijd bleek dat sommige plantjes erg groot waren voor mijn bakje, anderen deden het niet zo goed. Ook een paar stekjes gekregen van een andere aquariaan. Dus opnieuw een klein inrichting gedaan.


Aquadream 60 van Aquatlantis

Voila, zo staat er mijn bakje bij tot nu toe. Deze zal in de toekomst nog wat veranderingen mogen verwachten. O.a drijfplantjes, een mosmuur,…
Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.

#aquaticnature #aquatlantis #garnalengrindsundawit #prosoil #ohkodragonstone #drakensteen #Aquadream60 #Dennerle #Aquarium

127 weergaven0 opmerkingen